Ibland när man bakar så ha man kvar en massa äggvitor. Vad ska du göra då? Riktigt smaskiga maränger! I veckan blev det mousetårta och kvar i kylen låg 6 äggvitor.
Jag brukar ha kvar dem i kylen några dagar, vet inte om det hjälper men marängerna blir riktigt goda.
När man skiljer äggvitan från gulan så ser till att det verkligen inte följa med något gula och att skålarna är riktigt bra diskade. Här kommer mitt super enkla recept på maränger:
Ingredienser:
3 äggvitor (jag brukar dubbla receptet)
1,5 dl socker
1 kryddmått salt
0,5 kryddmått ättika
strössel evt
Sätt ugnen på 90 eller 100 grader.
Börja vispa äggvitorna, det är färdigt när du kan vända skålen upp och ner utan att det rinner ur.
Vispa ner socker, salt och ättika och fortsätt vispa detta över ett vattenbad (jag brukar ha en kastrull med nästan kokande vatten och vispa vidare i den så att smeten blir sidenblank.
Spritsa sedan maränger på en plåt med ugnsplatspapper och sätt i ugnen i ungefär 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar