Något jag åt hur mycket som helst när vi reste genom Asien och jag har letat mycket efter ett bra recept sedan dess.
Svårt att få den att smaka som i Asien, men jag tycker ändå att det här receptet är förbaskat bra.
Testa den!
Det blir 1 kaka. (hålform eller avlång form)
Jag valde att göra dubbelsats och det blev en avlång banankaka och en glutenfri rund hålkaka.
- 2 dl socker
- 125 g smör
- 1 dl naturell yoghurt
- 2 st mogna bananer (riktigt mogna är bra)
- 2 st ägg
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 st smord och bröad kakform
Gör så här
- Smält smör, häll upp sockret i en skål och blanda tillsammans.
- Blanda i yoghurt, mosa bananerna och blanda i, knäcka äggen och blanda ner.
- Mät upp & sila vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål och rör om. Häll sedan ner allt i resten av smeten och blanda väl (du behöver ingen visp här). Häll upp smeten i den smorda och bröade formen.
- Grädda i 175 grader i ca 40-45 min.
Önskar du göra en glutenfri och laktosfri alternativ? Bytt ut smör och yoghurt mot laktosfri varianter. Bytt mjöl mot rismjöl blandat med mandelmjöl och använd kokos för kakformen istället för ströbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar