söndag 3 mars 2013

Leonie's kokosbrowie


På en liten bageri i Eriksberg, Baka hittade jag min favorit kaka. En chokladkaka med kokostopping.
Jag har försökt återskapa denna och tycker själv jag har lyckats ganska bra.
Här kommer min variant:

Ingredienser:
brownie
4 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl mjöl
1 krm salt
200 gr smör

kokostopping
25 gr smör (kan uteslutas)
1,5 dl grädde
1,5 dl sirap
6 dl kokos


Sätt ugnen på 200 grader
Smält smöret
Klä en långpanna med bakplåtspapper
Vispa ägg & socker riktigt länge
Blanda försiktigt i vaniljsocker, salt & kakao
och sedan försiktigt (siktad) mjöl och det smälta smöret
Bred ut kakan ordentligt i långpannan så att smetet är jämt fördelad i formen och grädda den i ugnen i ca 10 minuter (den ska vara lite lös  i mitten) kladdigt är gott :-)

Under tiden kakan står i ugnen kan du förbereda kokostoppingen:

Häll kokos, sirap och grädden (och evt smör) i en kastrull och rör om, låt det bli en jämn smet och koka upp i ca 5 minuter.

Ta ut kakan ifrån ugnen, bred på kokostoppingen och ställ tillbaka i ignen i ca 5-10 minuter. KokosToppingen får gärna får en gyllene färg.
Lått svallna ordentligt- denna kakan smakar allre bäst kallt :)
Lycka till :-)

uppdaterad recept 2013-11-10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar