Ta
fram 3 lika stora glas. Knäck äggen i ett glas. Mät sedan upp lika
mycket socker i det andra glaset, och i det tredje mäter du upp lika
mycket mjöl. Man kan ersätta ca 1/3-1/4 av vetemjölet med kakaopulver om man vill ha chokladbotten.
I mjölglaset blandar du också ner bakpulver: 1,5 tsk till 4-5 ägg
Sätt
ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker länge, det skall bli riktigt
vitt och pösigt. Blanda sen ner mjölblandningen försikigt. Häll i smord
och bröad form och grädda längst ner i ca 30 minuter(väldigt olika beroende på ugn). Känn på botten
med t.ex. en tändsticka när du tror att den är färdig, tändstickan skall
vara torr när botten är färdig.
Kom
ihåg att ingredienserna vispas bäst rumsvarma, så ta fram äggen ur
kylskåpet i god tid innan du börjar baka. Och kom också ihåg att inte
öppna ungsluckan under de första 20 minuterna, då kan botten sjunka
ihop.
Låt botten stå och svalna en stund (15 minuter) i sin form innan du stjälper upp den på sockrat bakplåtspapper.Skulle kakan bi för mörkt kan du lägga på en bit aluminiumfolie.
För mer tårttips kan du titta här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar