tisdag 26 februari 2013

Bästa tårtbotten

Här kommer mitt bästa recept på en hög tårtbotten.

Ingredienser: 4-5 stora ägg, vetemjöl, socker & 1,5 tsk bakpulver
Ta fram 3 lika stora glas. Knäck äggen i ett glas. Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset, och i det tredje mäter du upp lika mycket mjöl. Man kan ersätta ca 1/3-1/4 av vetemjölet med kakaopulver om man vill ha chokladbotten.
I mjölglaset blandar du också ner bakpulver: 1,5 tsk till 4-5 ägg


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker länge, det skall bli riktigt vitt och pösigt. Blanda sen ner mjölblandningen försikigt. Häll i smord och bröad form och grädda längst ner i ca 30 minuter(väldigt olika beroende på ugn). Känn på botten med t.ex. en tändsticka när du tror att den är färdig, tändstickan skall vara torr när botten är färdig.
Kom ihåg att ingredienserna vispas bäst rumsvarma, så ta fram äggen ur kylskåpet i god tid innan du börjar baka. Och kom också ihåg att inte öppna ungsluckan under de första 20 minuterna, då kan botten sjunka ihop.
Låt botten stå och svalna en stund (15 minuter) i sin form innan du stjälper upp den på sockrat bakplåtspapper.
Skulle kakan bi för mörkt kan du lägga på en bit aluminiumfolie. 

För mer tårttips kan du titta här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar