Jag var på Starbucks häromdagen och blev väldigt förtjust i deras Lemon Pound Cake.
Jag letade efter en likvärdig recept och testade denna hemma.
Här kommer min tolkning:
Lemon Pound Cake
Ingredienser:
225 gr smör
7 dl mjöl
1 3/4 dl filmjölk
citronskal av 2 citroner
1 dl citronsaft
1,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
5 dl socker
5 ägg
glaze:
4,5 dl florsocker
4 msk citronsaft
1. Sätt ugnen på 180 grader, ta fram 2 avlånga kakformar och smörja in och broa med mjöl eller ströbröd.
2. Blanda fil, citronskal och citronsaft i en liten skål.
3. Blanda (siktat) mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
4. Vispa smör och socker till en slät smet, tillsätt ägg, 1 i taget och vispa efter varje ägg.
5. Blanda i mjölblandningen i äggsmeten, uppdelat i 3 delar, börja med mjöl, sen fil och avsluta med mjöl igen.
6. Dela upp smeten i formarna och jämna ut.
7. Ställ längst ner i ugnen i 45 minuter- test med en tandpetare om den är färdig.
8. Låt stå och svallna innan glasering.
9. Blanda glaseringen och fördela över kakorna.
Mina tips:
vispa inte för mycket i mjölblandningen
testa kakan redan vid 35-40 minuter, skulle den får för mycket färg, kan man lägga på lite aluminiumfolie på kakan.
Riktigt god och saftig kaka!
Kan bevaras i kylskåpet eller varför inte frysa in 1 kaka tills nästa gång? Håller i circa 2 månader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar