Jag gjorde olika fyllningar men här kommer ett förslag:
Sockerkaka med choklad ganache & hallonmouse
Sockerkaka med vaniljkräm och drottningmouse
sen behöver du även smörkräm och sockerpasta som lock och flowerpaste för dekoration.
Steg för steg:
2 dagar innan: baka sockerkaka och förbereda chokladganache
1 dag innan: skär tårtan i 3 lika delar, vispa chokladganache, förbereda hallonmouse.
Lägg 1 bit sockerkaka på ett fat, spritsa chokladganache på och lägg försiktigt nästa bit sockerkaka på, spritsa hallonmouse på och avsluta med sista biten sockerkaka.
Förbered smörkrämen och bre på hela kakan. Täck den med plastfolie och in i kylen övernatt.
Resten kan du göra nu eller på morgonen innan kalaset:
Blanda 1 pkt sockerpasta med en bit marsipan (jag blandar lite som jag känner), kavla ut den, helst inte för tunt, och använd kavel för att smidigt lägga den över tårtan, försök få bort alla veck och skär runt kanterna.
Nu är det bara att dekorera tårta som man önskar. Jag använder pepparkaksformar.
Receptet för sockerkaka, chokladganache, hallonmouse och smörkräm hittar du härnere:
------------------------------------------------------
Tårtbotten (form av 24 cm)
------------------------------------------------------------------------------
Chokladganache, kan göras på de flesta chokladsorter
Ca 180gram choklad av valfri sort
3 dl vispgrädde
Hacka chokladen
Hetta upp grädden men låt den inte koka
Rör ner chokladen och smält den på svag värme, får inte koka
Häll över i en skål (gärna en du kan vispa i)
Och låt stå kallt i minst 6 timmar (gärna över natten)
Vispa upp till ett härligt fluff.
-------------------------------------------------------------------------
Hallonmouse
grädde 3 dl
hallonsylt eller rårörda hallon
Vispa grädden tills den är fuffigt och fast, blanda in sylten eller rårörda hallon.
----------------------------------------------------------------------------
Smörkräm
Receptet nedan är taget ur boken Beginner's Guide to Cake Decorating; Mängden räcker till att spackla två normalstora tårtor. (Kan behövas lite extra om du har 2 höga kakor).
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet under omvispning. Kan även smaksättas med bland annat citron.
------------------------------------------------------------------------------
några sidor med bra tips:
Linda Runn
Baka Baka Liten Kaka
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar