torsdag 13 juni 2013

Banoffee Pie

Enkel tårta med banan och kondenserad mjölk som är så enkel, och så otroligt gott!!
OBS koka gärna burkarna innan (och fler i taget), det tar lång tid och dem kan förvaras i flera månader efter att ha blivit kokade.



 Ingredienser
Botten: 400 gr digistivekex & 175 gr smör
Fyllning: 2 burkar kondenserad mjölk, 3 bananer, 5 dl vispgrädde
Topping: 50 gr mandelflarn, 1 dl florsocker, lite hackad eller krossad mörk choklad

* Gör kexbotten genom att krossa 1 pkt digistivekex i smulor och blanda dem med 175 gr smält smör.
* Tryck ut blandningen i botten av en pajform,
* grädda kexbotten i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter på 175 grader.
* Låt svalna.

*Ta bort etiketterna på burkarna och koka den kondenserade mjölken i ungefär 3 timmar i en kastrull med lock - det är viktigt att burkarna täckta med vatten hela tiden.
* Ta upp burkarna och låt svalna.

* Smält florsockret och mandelflarn tillsammans och rör hel tiden tills den blir seg och lite brun.
* Ta ifrån värmen och låt svalna lite
* försök separera lite evt med lite florsocker.
* Vispa grädden
* Hacka bananer i skivor

* Fyll pajskalet med den kokte kolan, fördela den jämt. Lägg på ett lager av skivad banan, skopa över grädden i formen och avsluta med mandel och choklad.















 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar